Blindside

Overeenstemming Crusaders/AFBN

Amsterdam Crusaders

Zojuist heeft de AFBN laten weten dat er overeenstemming is bereikt over de Europese ambities van de Amsterdam Crusaders. In een verklaring via Facebook heeft men te kennen gegeven dat het eerste full contact tackle senioren team in 2018 zijn opwachting zal maken in de Big6 competie en een aantal andere internationale games. Om hieraan mee te kunnen doen dienen de Crusaders te beschikken over een aantal spelers met de “A-status”, een voorwaarde waar het team inmiddels al twee jaar aan voldoet.

Doordat de Crusaders over spelers met een dergelijke status beschikte dreigde een scheefgroei te ontstaan binnen de nationale competitie. Een situatie die voor beide partijen bevordelijk noch gewenst is. Door het eerste team nu Europees te laten spelen hoopt men binnen de vaderlandse competitie de balans terug te brengen. De Crusaders kunnen zich daarentegen gaan meten met de Europese top. Aan het eind van het seizoen zal een evaluatie plaatsvinden.

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *