Blindside

AFBN in Europese achterhoede…

Dat nieuws niet altijd leuk is weten we allemaal. Sommige dingen weten we nou eenmaal maar het blijft altijd lastig om bepaalde zaken toch onder ogen moeten te komen. In dat kader gezien ook een artikel van The Podyum, alwaar de landen met een eigen American Football competitie eens tegen het licht gehouden werden op een aantal vlakken. De uitkomst liegt er niet om. De Nederlandse competitie en daarmee de AFBN bungelt in de onderste regionen van de ranglijst.

Maar liefst 30 landen en competities werden beoordeeld op een aantal zaken, te weten; regels betreffende import spelers, de eigen gekweekte nationale spelers, aantal deelnemers aan de desbetreffende competitie, een “eye-test” en daarbij werd een onderverdeling gemaakt in zogenaamde “tiers” oftewel categorieën. Nederland kwam daarbij terecht in Tier 4 van de 5 samen met landen als Belgie, Rusland, Turkije, Hongarije, Noorwegen en Spanje. Grote conclusie hierbij was dat deze landen het op meerdere vlakken afleggen tegen landen als o.a. Zweden, Polen, Tsjechië en Servië.

Het zal niemand verbazen dat onze Oosterburen de ranglijst aanvoerden. Met de keuze van Crusaders 1 om dit seizoen enkel in Europees verband te spelen barst hopelijk een hernieuwde onderlinge strijd los in onze eigen Tulip Bowl en Europees succes voor het team uit onze hoofdstad zorgt hopelijk komend seizoen voor een verbeterd imago en ranking. Maar dat er ook werk aan de winkel is voor de AFBN moge duidelijk zijn…