Blindside

Football voor vrouwen: Amsterdam Cats

Facebook Amsterdam Cats

In een sport die vrijwel geheel door mannen gedomineerd word is het allereerste vrouwenteam een feit. Welkom Amsterdam Cats! American Football is natuurlijk niet direct een sport waarbij je denkt aan vrouwen en de oprichting van het team werd aanvankelijk met de nodige scepsis ontvangen. Het team zal trainen en spelen op Sportpak Nieuw-Sloten, thuishaven van de Amsterdam Crusaders.

Oprichtster en speelster Kanessa Muluneh ; “Ze (herenafdeling) waren er niet heel erg enthousiast over en vonden ons voornamelijk schattig”. Inmiddels klinken er louter positieve geluiden vanuit de club. Dylan van Gerhard: ‘We moedigen het alleen maar aan. Als ze er klaar voor zijn staan we er zeker voor open om tegen ze spelen. Maar ik dat dát toch wel een lastig potje voor ze zal worden.’

Vrouwen en fysieke sporten kunnen een prima huwelijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan het succes van Germaine de Randamie in de UFC of het recente succes van de oranje leeuwinnen op het EK. Dit initiatief voor de sport in Nederland kan dan ook op onze steun rekenen.

Blindside is dan ook zeer verheugd om komende week een interview te mogen presenteren met Kanessa Muluneh.