Blindside

Geslaagde Amsterdamse avond

Blindside

Afgelopen vrijdag stond alles op Sportpark Eendracht in Amsterdam in het teken van de “Breastcancer Awareness Game” tussen de Amsterdam Panthers en stadsgenoot Crusaders. De wedstrijd die gespeeld werd om aandacht en bewustzijn te creëren rondom deze vreselijke ziekte betekende tevens de “wederopstanding” van de Panthers. De opkomst was hoog, het weer was prima en de kantine deed goede zaken. Goed nieuws dus ook voor het Cancer Care Center dat een deel van de omzet zal ontvangen.

Op de tribunes was ook menig bekend gezicht uit de coaching wereld te zien die aandachtig de wedstrijd aanschouwden. De avond was in zijn geheel goed verzorgd en werd aangekleed met diverse dj’s en een halftime show. Kortom een zeer geslaagde comeback voor de Panthers die de wedstrijd ook nog overtuigend wonnen, 28-12.

Blindside vroeg nog even om een terugblik op de wedstrijd en kreeg die van Panthers voorzitter Sven Janssen; “Mensen verklaren ons als coaches voor gek dat wij in onze vakantie zelfs nog meer stress opzoeken. Maar afgelopen vrijdag heeft laten zien waarom wij dit doen. Er kwam een oud speler naar mij toe en zegt tegen mij ik snap echt niet hoe jij dit al 10 jaar doet. De spelers geven mij die energie om door te blijven gaan.  Ik voel mij serieus vereerd dat ik ze mag begeleiden in hun pad richting volwassenheid. Ik denk dat ik mag spreken namens alle coaches dat een ieder van ons onwijs trots is op hoe ze eruit zien, wat ze kunnen, hoe ze presteren en wie ze zijn. Mijn boodschap aan onze spelers was dan ook: Kijk vandaag in de spiegel en zeg tegen je zelf; ik ben trots op mezelf!..”

Onderstaand nog enkele foto’s van afgelopen vrijdag;