Blindside

Recap 2e Academy Dag (+video)

Na de eerste AFBN Academy Dag in Tilburg was het op 22 oktober de beurt aan Almere. Ondanks het slechte weer wisten 101 deelnemers hun weg te vinden naar de thuisbasis van de Flevo Phantoms. Terwijl de spelers zich aanmelden en omkleden namen de coaches nog even de laatste plannen voor de dag door. Smaakmaker Deejay Anderson keerde terug bij het evenement en de speciale gastcoach voor de dag was niemand minder dan de bondscoach van het Portugese team, Sebastian Serrano.

Rond half 11 namen zowel spelers als toeschouwers bezit van het veld en werden er een aantal tenten opgezet als beschutting tegen de regen. Veel spelers kenden elkaar inmiddels en zodoende werden er wat groepjes gevormd en ervaringen besproken. Na een welkomstwoord door Dutch Junior Lions en AFBN Academy head coach Wouter van den Boogaard was rond kwart voor elf het moment daar voor de traditionele groepsfoto en een gezamenlijke warming up.

Vervolgens werd het tijd voor heads up tackling drills en de groepsverdeling naar positie. Running backs, wide receivers, offensive line, quarterbacks, iedereen wist zijn/haar weg te vinden naar hun position coach. Het was duidelijk merkbaar dat het overgrote deel van de spelers de eerste Academy Dag had bijgewoond. Ondanks dat de regen kwam en ging bleven spelers en coaches onverminderd enthousiast.

Rond 13:00 was het tijd voor een welverdiende lunch en om 14:15 zochten de spelers opnieuw het veld op. Het tweede gedeelte van de dag bestond uit drie kwartier individuele drills en aansluitend waren er wat partijtjes.

Het laatste woord was voor de Portugese bondscoach Sebastian Serrano die iedere positie besprak en liet weten dat American Football boven alles een teamsport is. Een boodschap die duidelijk ook leeft bij alle deelnemers en de overige coaches gezien de goede harmonie waar inmiddels twee dagen gezamenlijk word gewerkt. Ook vandaag was de sfeer goed, de deelnemers enthousiast en de coaches bereid om het beste uit zichzelf en de spelers te halen.

Namens Blindside een woord van dank aan de AFBN Academy, de Flevo Phantoms en Wouter van den Boogaard voor het warme ontvangst en een bedankje voor alle vrijwilligers die zich hebben ingezet om deze dag mogelijk te maken!

Tot de volgende Academy Dag!