Blindside

Recorddeal voor Michael Thomas!

WWL Radio

Records zijn er om gebroken te worden en vandaag sneuvelt er weer eentje. De holdout van Michael Thomas heeft zijn vruchten afgeworpen. De 26-jarige wide receiver van de New Orleans Saints zet zijn handtekening onder een nieuw 5-jarig contract met een waarde van maar liefst 100 miljoen dollar waarvan 61 miljoen gegarandeerd.

Ondanks zijn holdout leek een contractverlenging nooit uit zicht. Thomas heeft zich de afgelopen jaren bewezen als een van de meest betrouwbare en succesvolste wide receivers. Zijn statistieken gedurende de eerste 3 seizoenen bij de Saints; 321 catches voor 3787 yards en 23 touchdowns. In 2018 steeg hij ver boven de concurrentie uit door zijn 85% catch rate uit 147 targets. Ter vergelijking, de nummer 2 op de lijst bleef steken op een toch respectabele 74% met een ondergrens van 100 targets.

De deal maakt van Thomas de eerste offensieve speler (quarterbacks uitgezonderd) die deze mijlpaal weet te bereiken. De kans is echter zeer groot dat in zijn kielzog meerdere spelers zullen volgen mede dankzij de afgelopen jaren almaar stijgende budgetten binnen de NFL.

Who’s next?