Blindside

Rentree Luck aanstaande

Indy Star - USA TODAY Sports

Na ruim 585 dagen blessureleed lijkt de zon weer te gaan schijnen voor Andrew Luck. De 29-jarige quarterback van de Indianapolis Colts sloot afgelopen zomer eindelijk weer aan tijdens het training camp en vannacht lijkt hij zijn opwachting te gaan maken binnen de lijnen in het oefenduel tegen de Seattle Seahawks. Na diverse operaties en lange periodes van revalidatie in zowel binnen- als buitenland is zijn schouderblessure dusdanig in orde bevonden dat een kwartier speeltijd tot de mogelijkheden behoort.

Mocht dit daadwerkelijk gaan gebeuren zal het afwachten zijn hoe de schouder zich houdt bij een tackle. Een bal gooien is een maar daadwerkelijk de impact absorberen bij een val is toch iets anders. Als ook dit probleemloos zal verlopen lijkt niets zijn langverwachte terugkeer nog in de weg te staan.

Luck zegt hier zelf over; “Er zijn een of twee momenten geweest dat ik me heb afgevraagd of ik dit ooit nog zou kunnen doen. Natuurlijk is een oefenduel niet het grote doel waar ik naartoe heb gewerkt maar ik zie dit als een logische en natuurlijk volgende stap op weg naar herstel. Dat op zichzelf is al leuk en uitdagend genoeg…”